Antal portioner: 4 st
Tid: 15-20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 500 g Spaghetti
- 240 g Soja bacon i tärningar (gärna Hälsans kök)
- 4 st Ägg
- 1 dl Matlagningsgrädde
- 2 dl Parmesanost (riven)
- 2 dl Ärtor
- ca 0,5 tsk Salt
- ca 2 krm Svartpeppar
- Olivolja
Gör så här:
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna med rikligt med salt och olivolja. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
- Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost, salt och svartpeppar i en bunke.
- Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen, ärtor och det stekta baconet. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Serveras gärna med en äggula på toppen och eventuellt persilja.