Antal portioner: 15-16 bollar
Tid: ca 3 dagar
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 500 g Turkisk yoghurt
  • 1 tsk Salt
  • Valfri smaksättning tex vitlök, timjan, mynta eller chili
  • Olivolja eller annan valfri olja
Gör så här:
  1. Täck en sil med en kökshandduk och en bunke under.
  2. Blanda yoghurt med salt och häll sedan över i handduken.
  3. Låt yoghurten rinna av i kylen i 3 dagar. Byt handduken varje dag häll ut vätskan som rinner av från yoghurten
  4. Efter 3 dagar är yoghurten ganska fast. Rulla den då till små bollar och lägg dem på en ren kökshandduk, låt bollarna torka på duken i kylen ca 1-2 timmar tills de är lite torra på utsidan.
  5. Lägg bollarna i en glasburk med lock, varva med smaksättning och häll över olja.
Tips:

Servera i sallad, på tunnbröd eller som en del i taps. Du kan även äta Labneh som en röra/sås med olivolja på utan att forma till bollar. Förvara svalt, håller sig upp till 3-7 dagar. Burken klarar sig i rumstemperatur ca 3-4 dagar. Förvarar du dem i kylen håller de lite längre men olivoljan kommer att stelna i kylskåpet. Låt då stå en stund i rumstemperatur innan servering om du har osten i kylen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.