Jordgubbssallad men panerad avokado och sötpotatis

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Kanderade nötter:

  • 1 st Röd Chili
  • 100 g Pecannötter
  • 1 msk Flytande honung
  • 1/2 krm Cayennpeppar

Panerad avokado:

  • 2 st Avokado
  • ca 1 dl Pankoströbröd
  • 1 st Ägg
  • Salt och peppar

Sallad:

  • ca 6 st Jordgubbar
  • 100 g Babyspenat
  • 200 g Feta
  • 2 msk Lagrad balsamvinäger eller crèma di balsamico
  • 1 st Sötpotatis
  • ca 12 st Oliver
  • 1 st Baguette
  • 0,5 dl Myntablad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
Gör så här:

Sallad:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna sötpotatis. Lägg på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 25-30 min.
  3. Dela baguette på mitten och ringla på olja, dela vitlöken på mitten och gnid in brödet i vitlök. Salta med flingsalt. Tillaga i ugnen i ca 5 min.

Kanderade nötter:

  1. Kärna ur och finhacka chili.
  2. Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i mitten av ugnen cirka 6 minuter på 225 grader.
  4. Låt nötterna kallna och bryt sedan i mindre bitar.

Panerad avokado:

  1. Dela avokadon i 4 bitar per avokado och ta bort skalet och kärnan.
  2. Vispa upp ägg och krydda med salt och peppar.
  3. Doppa avokadon i ägget och sedan i panko.
  4. Stek i olja i stekpanna tills de gått gyllenbrun färg.

Sallad:

  1. Ansa och och dela jordgubbarna. Riv myntabladen i mindre bitar.
  2. Lägg upp sötpotatis, sallad, avokado, oliver och jordgubbar och smula över fetaosten. Strö över mynta och vinäger.
  3. Krydda med flingsalt och peppar. Strö över nötterna.
Tips:

Perfekt sallad till sommaren.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.