Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 340/portion
Ingredienser:
Inlagd gurka:
- 1 st Gurka
- 1 st Röd chili
- 1 dl Ättiksprit, (12 %)
- 2 dl Strösocker
- 3 dl Vatten
Tofu:
- 2 msk Sojasås
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 bit Ingefära
- 230 g Tofu
- Olivolja
Kikärtor:
- 230 g Kikärtor
- 1 tsk Cayennepeppar
Champinjoner:
- 250 g Champinjoner
- 1 msk Soja
Sås:
- 250 g Kvarg
- 200 g Fetaost
- 0,5 st Lime
- 1 st Vitlöksklyfta
Tillbehör:
- 250 g Jasminris (2 påsar boil in bag)
- 165 g Majskorn
- 1 st Morot
- 90 g Salladslök
- 0,5 st Lime
- 20 st Plommontomater
- Sesamfrön
- Sriracha
Gör så här:
Inlagd gurka:
- Koka upp ättika, vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Låt kallna.
- Skär gurkan på mitten och ta ur kärnorna. Dela sedan gurkan i halvmånar.
- Skär chili på mitten och ta ur kärnorna, finhacka den sedan.
- Stoppa i allt i lagen. Låt stå över natten eller längre.
Tofu:
- Finhacka vitlök och ingefära.
- Pressa ur vätska ur tofu och tärna den
- Lägg in tofu i vitlök och ingefära och soja, gärna över natten.
- Stek sedan i olja.
Kikärtor:
- Stek kikärtor med cayennepeppar torr stekpanna.
Champinjoner:
- Skär champinjonerna i 4 delar.
- Stek i torr stekpanna tills de börjar få färg.
- Tillsätt soja och stek tills den avdunstat.
Sås:
- Smula fetaosten och blanda med kvarg.
- Finhacka vitlök och pressa lime.
- Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Stek majsen i torr panna.
- Riv morot med rivjärn.
- Strimla salladslök
- Halvera tomaterna.
- Skär lime i klyftor.
- Placera allt fint i en skål och toppa med sriracha, salladslök och sesamfrön
Tips:
Gurkan måste läggas in senast dagen innan. Förbered även gärna tofu i marinaden.