Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 340/portion


Ingredienser:

Inlagd gurka:

  • 1 st Gurka
  • 1 st Röd chili
  • 1 dl Ättiksprit, (12 %)
  • 2 dl Strösocker
  • 3 dl Vatten

Tofu:

  • 2 msk Sojasås
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 bit Ingefära
  • 230 g Tofu
  • Olivolja

Kikärtor:

  • 230 g Kikärtor
  • 1 tsk Cayennepeppar

Champinjoner:

  • 250 g Champinjoner
  • 1 msk Soja

Sås:

  • 250 g Kvarg
  • 200 g Fetaost
  • 0,5 st Lime
  • 1 st Vitlöksklyfta

Tillbehör:

  • 250 g Jasminris (2 påsar boil in bag)
  • 165 g Majskorn
  • 1 st Morot
  • 90 g Salladslök
  • 0,5 st Lime
  • 20 st Plommontomater
  • Sesamfrön
  • Sriracha
Gör så här:

Inlagd gurka:

  1. Koka upp ättika, vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Låt kallna.
  2. Skär gurkan på mitten och ta ur kärnorna. Dela sedan gurkan i halvmånar.
  3. Skär chili på mitten och ta ur kärnorna, finhacka den sedan.
  4. Stoppa i allt i lagen. Låt stå över natten eller längre.

Tofu:

  1. Finhacka vitlök och ingefära.
  2. Pressa ur vätska ur tofu och tärna den
  3. Lägg in tofu i vitlök och ingefära och soja, gärna över natten.
  4. Stek sedan i olja.

Kikärtor:

  1. Stek kikärtor med cayennepeppar torr stekpanna.

Champinjoner:

  1. Skär champinjonerna i 4 delar.
  2. Stek i torr stekpanna tills de börjar få färg.
  3. Tillsätt soja och stek tills den avdunstat.

Sås:

  1. Smula fetaosten och blanda med kvarg.
  2. Finhacka vitlök och pressa lime.
  3. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.

Tillbehör:

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Stek majsen i torr panna.
  3. Riv morot med rivjärn.
  4. Strimla salladslök
  5. Halvera tomaterna.
  6. Skär lime i klyftor.
  7. Placera allt fint i en skål och toppa med sriracha, salladslök och sesamfrön
Tips:

Gurkan måste läggas in senast dagen innan. Förbered även gärna tofu i marinaden.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.