Antal portioner: 4 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 670/portion
Ingredienser:
Burgare:
- 230 g Potatis
- 80 g Västerbottenost
- 400 g Fryst hel bladspenat
- Salt & peppar
- Olivolja
Övrigt:
- 6 msk Grill och kebabsås Felix
- 4 msk Majonnäs
- 1-2 st Vitlöksklyftor
- 4 skivor Silverlök
- 4 blad Romansallad
- 4 st hamburgerbröd (gärna Brioch Gourmet)
- 240 g Halloumi
Gör så här:
Burgare:
- Skala, tärna och koka potatisen.
- Tina spenat, grovhacka och kläm ur vätskan. Riv osten.
- Mosa potatis med gaffel och tillsätt osten och spenaten, salt och peppar.
- Forma till 4 st burgare.
- Stek i rikligt med olja så de nästan blir friterade ca 4-5 minuter per sida tills de fått fin färg.
- Låt vila på hushållspapper i minst 5 minuter så de sätter sig och oljan hinner rinna av.
Övrigt:
- Skiva halloumi till 4 skivor och finhacka vitlöken
- Stek halloumi och vitlök i stekpannan tills den fått fin färg.
- Blanda vitlöken med majonnäsen till en aioli.
- Bygg burgare med bröd, aioli, sallad, lök, burgare, halloumi, kebabsås, bröd.
Tips:
Servera med sötpommes eller vanliga pommes. Packa in burgaren i smörpapper så blir den enklare att äta.