Överlägg

Burgare på potatis, västerbottenost och spenat

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 670/portion


Ingredienser:

Burgare:

  • 230 g Potatis
  • 80 g Västerbottenost
  • 400 g Fryst hel bladspenat
  • Salt & peppar
  • Olivolja

Övrigt:

  • 6 msk Grill och kebabsås Felix
  • 4 msk Majonnäs
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 4 skivor Silverlök
  • 4 blad Romansallad
  • 4 st hamburgerbröd (gärna Brioch Gourmet)
  • 240 g Halloumi
Gör så här:

Burgare:

  1. Skala, tärna och koka potatisen.
  2. Tina spenat, grovhacka och kläm ur vätskan. Riv osten.
  3.  Mosa potatis med gaffel och tillsätt osten och spenaten, salt och peppar.
  4. Forma till 4 st burgare.
  5. Stek i rikligt med olja så de nästan blir friterade ca 4-5 minuter per sida tills de fått fin färg.
  6. Låt vila på hushållspapper i minst 5 minuter så de sätter sig och oljan hinner rinna av.

Övrigt:

  1. Skiva halloumi till 4 skivor och finhacka vitlöken
  2. Stek halloumi och vitlök i stekpannan tills den fått fin färg.
  3. Blanda vitlöken med majonnäsen till en aioli.
  4. Bygg burgare med bröd, aioli, sallad, lök, burgare, halloumi, kebabsås, bröd.
Tips:

Servera med sötpommes eller vanliga pommes. Packa in burgaren i smörpapper så blir den enklare att äta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.