Överlägg

Grekisk soppa

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 220/portion


Ingredienser:
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Gul lök
  • 250 g Morötter
  • 1 st Stjälkselleri
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 400 g Stora vita bönor (smörbönor)
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 l Vatten
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 240 g Zucchini
  • 0,5 st Citron
  • 50 g Svarta oliver (urkärnade)
  • 100 g Fetaost
  • 0,5 kruka Dill
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Häll av bönorna och oliverna. Riv citron zest.
  2. Skala och hacka morötter, selleri, lök och zucchini gärna som halvmånar. Finhacka vitlöken och dillen.
  3. Hetta upp oljan i en gryta och stek lök, vitlök, morötter och selleri tills de mjuknat och fått lite färg ca 5-10 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, vatten, smörbönor och buljong. Låt koka under lock i 10 minuter.
  5. Tillsätt zucchini och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp i skålar och toppa med dill, zest, oliver och fetaost.
Tips:

Servera med bröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.