Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 220/portion
Ingredienser:
- 1 msk Olivolja
- 1 st Gul lök
- 250 g Morötter
- 1 st Stjälkselleri
- 3 st Vitlöksklyftor
- 400 g Stora vita bönor (smörbönor)
- 400 g Krossade tomater
- 1 l Vatten
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 240 g Zucchini
- 0,5 st Citron
- 50 g Svarta oliver (urkärnade)
- 100 g Fetaost
- 0,5 kruka Dill
- Salt och peppar
Gör så här:
- Häll av bönorna och oliverna. Riv citron zest.
- Skala och hacka morötter, selleri, lök och zucchini gärna som halvmånar. Finhacka vitlöken och dillen.
- Hetta upp oljan i en gryta och stek lök, vitlök, morötter och selleri tills de mjuknat och fått lite färg ca 5-10 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, smörbönor och buljong. Låt koka under lock i 10 minuter.
- Tillsätt zucchini och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i skålar och toppa med dill, zest, oliver och fetaost.
Tips:
Servera med bröd