Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 960/portion
Ingredienser:
Karamelliserad rödlök:
- 1 st Rödlök
- 1 msk Honung
- 25 ml Balsamvinäger
- Olivolja
Sås:
- 1 st Citron
- 1 st Avokado
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Majonnäs
Halloumi:
- 400g Halloumi
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0,5 tsk Oregano
- 1 krm Svartpeppar
- 0,5 msk Olivolja
Tillbehör:
- 0,5 st Romansallad
- 1 st Gurka
- 2 st Tomat
- 16 st Tortillabröd
Gör så här:
Tillbehör:
- Sätt ugnen på 200 garder.
- Skiva tomat tunt och finhacka vitlök. Riv gurka i långa strimlor med en potatisskalare och separera salladsbladen.
Karamelliserad rödlök:
- Hetta upp en olivolja i en stekpanna på medelvärme.
- Skär rödlöken på mitten och strimla den sedan.
- Fräs rödlök under omrörning ca 5-6 min.
- Tillsätt balsamvinäger samt honung och fräs tills löken har karamelliserat ca 3-5 min.
- Lägg över löken i en skål.
Sås:
- Dela citron i klyftor.
- Mosa avokado i en skål med hälften av vitlöken, majonnäs och en skvätt citronjuice.
- Smaka av med salt och peppar.
Halloumi:
- Skär halloumi i 1 cm breda skivor.
- Lägg skivorna i en skål och blanda dem tillsammans med olivolja, oregano, peppar och hälften av vitlöken.
- Stek halloumiskivorna tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida.
Tillbehör:
- Värm tortillabröden i ugnen ca 1-3 min.
- Fyll dina tortillas med gurka, tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.