Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 960/portion


Ingredienser:

Karamelliserad rödlök:

  • 1 st Rödlök
  • 1 msk Honung
  • 25 ml Balsamvinäger
  • Olivolja

Sås:

  • 1 st Citron
  • 1 st Avokado
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 50 g Majonnäs

Halloumi:

  • 400g Halloumi
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk Oregano
  • 1 krm Svartpeppar
  • 0,5 msk Olivolja

Tillbehör:

  • 0,5 st Romansallad
  • 1 st Gurka
  • 2 st Tomat
  • 16 st Tortillabröd
Gör så här:

Tillbehör:

  1. Sätt ugnen på 200 garder.
  2. Skiva tomat tunt och finhacka vitlök. Riv gurka i långa strimlor med en potatisskalare och separera salladsbladen.

Karamelliserad rödlök:

  1. Hetta upp en olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  2. Skär rödlöken på mitten och strimla den sedan.
  3. Fräs rödlök under omrörning ca 5-6 min.
  4. Tillsätt balsamvinäger samt honung och fräs tills löken har karamelliserat ca 3-5 min.
  5. Lägg över löken i en skål.

Sås:

  1. Dela citron i klyftor.
  2. Mosa avokado i en skål med hälften av vitlöken, majonnäs och en skvätt citronjuice.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Halloumi:

  1. Skär halloumi i 1 cm breda skivor.
  2. Lägg skivorna i en skål och blanda dem tillsammans med olivolja, oregano, peppar och hälften av vitlöken.
  3. Stek halloumiskivorna tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida.

Tillbehör:

  1. Värm tortillabröden i ugnen ca 1-3 min.
  2. Fyll dina tortillas med gurka, tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.