Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Potatis:
- 3 st Sötpotatisar
- 2 msk Olivolja
- Salt & peppar
Salsa:
- 250 g Körsbärstomater
- ca 230 g Salsa
- 1 tsk Koriander (Torkad)
Biffar:
- 250 g Morötter
- 400 g Halloumi
- 0,5 kruka Gräslök
- 2 st Vitlöksklyfta
- 2 st Ägg
- 2 msk Potatismjöl
- 2 msk Ströbröd
- 1 tsk Sambal oelek
- 0,5 tsk Salt
- Olivolja att steka i
Gör så här:
Potatis:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala sötpotatisen och skär i klyftor.
- Blanda potatisen med olja, salt och peppar i en ugnsform.
- Tillaga klyftpotatisen i ugnen i 10 minuter. Vänd potatisen och kör i ca 10 minuter till, de är klara när de är mjuka i mitten och har fått fin färg.
Salsa:
- Dela tomaterna 2 gånger på mitten.
- Blanda med salsa och krydda med koriander.
Biffar:
- Skala morötterna och riv dem och halloumin grovt på ett rivjärn.
- Finhacka en halv kruka gräslök och vitlöken.
- Blanda ihop alla ingredienser och forma till 8 biffar. Var försiktig så de inte faller isär.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme med olja och stek biffarna i ca 3-5 minuter på vardera sida tills de fått en fin färg och håller ihop i mitten.