Överlägg

Halloumibiffar med sötpotatis & salsa

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Potatis:

  • 3 st Sötpotatisar
  • 2 msk Olivolja
  • Salt & peppar

Salsa:

  • 250 g Körsbärstomater
  • ca 230 g Salsa
  • 1 tsk Koriander (Torkad)

Biffar:

  • 250 g Morötter
  • 400 g Halloumi
  • 0,5 kruka Gräslök
  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 2 st Ägg
  • 2 msk Potatismjöl
  • 2 msk Ströbröd
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 0,5 tsk Salt
  • Olivolja att steka i
Gör så här:

Potatis:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär i klyftor.
  3. Blanda potatisen med olja, salt och peppar i en ugnsform.
  4. Tillaga klyftpotatisen i ugnen i 10 minuter. Vänd potatisen och kör i ca 10 minuter till, de är klara när de är mjuka i mitten och har fått fin färg.

Salsa:

  1. Dela tomaterna 2 gånger på mitten.
  2. Blanda med salsa och krydda med koriander.

Biffar:

  1. Skala morötterna och riv dem och halloumin grovt på ett rivjärn.
  2. Finhacka en halv kruka gräslök och vitlöken.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och forma till 8 biffar. Var försiktig så de inte faller isär.
  4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme med olja och stek biffarna i ca 3-5 minuter på vardera sida tills de fått en fin färg och håller ihop i mitten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.