Antal portioner: 4 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 600 g Torskfilé
- 0,5 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 st Morot
- 0,5 Purjolök
- 250 g Fänkål
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Matlagningsgrädde
- 0,5 msk Majsstärkelse
- 2 dl Riven ost
- 1 msk Pressad citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala moroten. Skiva morot, purjolök och fänkål tunt.
- Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
- Vispa och koka upp crème fraiche, citron, grädde och mjöl i en kastrull. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min.
- Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Tips:
Serveras med ris eller pressad potatis