Överlägg

Béarnaisesås med stavmixer

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 5 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 150 g Smör
  • 3 st Äggulor
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Gul lök
  • 1 krm Salt
  • 0,5 krm Vitpeppar
  • 2 msk Persilja (färsk eller torkad)
  • 1,5 tsk Dragon (torkad)
Gör så här:
  1. Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål.
  2. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.
  3. Riv löken. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
Tips:

Kan serveras varm och kall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.