Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 420/portion
Ingredienser:
- 300 g Vegansk/vegetarisk färs
- 400 g Krossade tomater
- 380 g Kidneybönor
- 210 g Vita bönor (stora)
- 340 g Majs
- 3 msk Tomatpuré
- 1 st Gul lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Oregano (torkad)
- 1 tsk Timjan (torkad)
- 0,5 tsk Vitpeppar
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk Soja
- 1 st Röd chili
- 1 tsk Chilipulver
- 1 msk Olivolja
- ca 1 tsk BBQ Marinad Smoky Honey eller 2-5 droppar Liquid smoke
- Salt och peppar
- ev Cayennepeppar
Gör så här:
- Hacka gul lök, chili och vitlöken.
- Stek allt med olja i en stor gryta tills det tagit färg, tillsätt tomatpuré och kryddorna. Rör runt och låt dra med i ca 1 minut.
- Tillsätt den vegetariska färsen och låt den brynas med någon minut. Ha i tomatkrosset, sojan och marinaden. Täck med lock och låt koka i minst 30 minuter, gärna längre. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Ju längre smakerna får koka ihop desto bättre.
- Smaka av med salt, vitpeppar, peppar, cayennepeppar och ev mer marinad. Blanda ner bönorna samt majsen. Låt koka i 5 minuter till.
Tips:
Serveras med ris eller bröd.