Överlägg

Knäckebrödpizza BBQ

Antal portioner: 2 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:

Pizza:

  • 1 st Leksandsknäcke
  • 0,5 dl BBQ sås hickory
  • 150 g Västerbottensost (riven)
  • 3 st Champinjoner
  • 0,5 Rödlök
  • 0,3 Röd paprika
  • 1-2 msk Jalapeño
  • 1 dl Ruccola
  • 200 g Halloumi
  • Salt & Peppar

Tomatsås:

  • 4 msk Tomatpuré
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar
Gör så här:

Tomatsås:

  1. Blanda ihop tomatpuré och olivolja, pressa i en vitlök.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Pizza:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg Leksandsknäcke på en bakplåt och bred ut tomatsåsen över hela. Täck sedan tomatsåsen med halva osten.
  3. Skiva paprikan, jalapeño, rödlöken och champinjonerna. Sprid ut dem på pizzan och ringla över 2/3 av BBQ såsen.
  4. Hacka halloumi i mindre bitar och stek den knaprig stekpannanlägg. Lägg den sedan på pizzan.
  5. Grädda pizzan tills osten får färg ca 10 minuter.
  6. Ta ut pizzan och toppa med resten av osten, BBQ såsen, salt, peppar och ruccolan.
  7. Klipp pizzan med sax i 8 bitar och servera.
Tips:

Servera som tilltugg eller huvudrätt. Testa att mixtra med olik pålägg på pizzan för olika resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.