Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Bakad sötpotatis:
- 4 st Sötpotatisar
- Salt och peppar
Fetaostkräm:
- 200 gram Fetaost
- 1 kruka Persilja
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
Kikärtor:
- 0,5 st Rödlök
- 380 g Kikärtor
- 1 msk Olivolja
- 0,5 tsk Paprikapulver
- 1 krm Cayennepeppar
- 1 krm salt
Gör så här:
Bakad sötpotatis:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
- Skär ett kryss i potatisen och tryck underifrån så att potatisen öppnar sig. Krydda med salt och peppar.
Fetaostkräm:
- Skölj och finhacka persilja och vitlöken.
- Mosa ihop med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kikärtor:
- Skala och finhacka rödlök. Tvätta kikärtorna noga i vatten.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme ca 5 minuter under omrörning.
- Krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt.
Bakad sötpotatis:
- Lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
Tips:
Serveras med en sallad.