Bakad sötpotatis med fetaostkräm & kikärtor

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Bakad sötpotatis:

  • 4 st Sötpotatisar
  • Salt och peppar

Fetaostkräm:

  • 200 gram Fetaost
  • 1 kruka Persilja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olivolja
  • Salt och peppar

Kikärtor:

  • 0,5 st Rödlök
  • 380 g Kikärtor
  • 1 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Paprikapulver
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 1 krm salt
Gör så här:

Bakad sötpotatis:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
  3. Skär ett kryss i potatisen och tryck underifrån så att potatisen öppnar sig. Krydda med salt och peppar.

Fetaostkräm:

  1. Skölj och finhacka persilja och vitlöken.
  2. Mosa ihop med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

Kikärtor:

  1. Skala och finhacka rödlök. Tvätta kikärtorna noga i vatten.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme ca 5 minuter under omrörning.
  3. Krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt.

Bakad sötpotatis:

  1. Lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
Tips:

Serveras med en sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.