Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Palak paneer:

  • 250 g Halloumi
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 msk Ingefära
  • 2 st Chili
  • 450 g Bladspenat (fryst)
  • 2 dl Matlagningsgrädde
  • 2 msk Senapsfrön
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 2 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 msk Råsocker
  • 1-2 tsk Gurkmeja
  • Olivolja

Gurkraita:

  • 0,5 st Gurka
  • 3 dl Yoghurt (10% fetthalt)
  • 1 tsk Salt

Mangorelish:

  • 1 st Gul lök
  • 300 g Mango
  • 1 paket Physalis
  • 1 st Lime
  • 1 st Chili
  • 1 msk Florsocker
Gör så här:

Palak paneer:

  1. Tina spenaten. Skiva halloumiost och stek tills den fått en fin stekyta.
  2. Finhacka vitlök, chili, gul lök och riv ingefäran.
  3. Fräs löken i olivolja tills den blivit mjuk men inte fått färg. Ha i vitlök, ingefära och chili och låt fräsa ca 2 minuter till.
  4. Blanda ner bladspenat, matlagningsgrädde och senapsfrön, låt puttra ca 5 minuter.
  5. Ha i vinäger, salt, svartpeppar samt råsocker och färgsätt sedan med gurkmeja.
  6. Blanda i den stekta halloumin innan servering.

Gurkraita:

  1. Skala, kärna ur och hacka gurkan.
  2. Blanda yoghurt salt och gurka till en röra

Mangorelish:

  1. Finhacka löken och chili. Tärna mango och dela physalisen på mitten.
  2. Rör samman allt med florsocker och saften från limefrukten..
Tips:

Serveras med ris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.