Antal portioner: 6 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 1 st mindre Vitkålshuvud
- 2 msk Ljus sirap
- 500 g Vegetarisk färs
- 1,5 tsk Soja (japansk)
- 2,5 dl Matlagningsgrädde
- 1,5 st Morot
- 1,5 st Gul lök
- 2,5 msk Grönsaksfond
- Smör till stekning
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Strimla vitkålen, hacka löken och riv moroten .
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs vitkålen, lök, sirapen samt moroten tills vitkålen blivit glansig.
- Bred ut hälften av vitkålblandningen i en ungsform och spara resten i en skål till senare.
- Stek färsen i stekpannan tills den börjar ta färg, tillsätt sedan soja, fond samt salt och peppar.
- Bred ut färsen i ungsformen och lägg sedan på resten av vitkålen. Häll över grädde och tillaga i ugnen ca 40 minuter.
Tips:
Servera gärna med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon.