Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 0,5 st Vitkålshuvud
- 2 msk Ljus sirap
- 300 g Vegetarisk färs
- 0,5 dl Vatten
- 1 tsk Soja (japansk)
- 3 dl Matlagningsgrädde
- 1 st Morot
- 1 Gul lök
- 1,5 msk Grönsaksfond
- Smör till stekning
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Strimla vitkålen, hacka löken och riv moroten .
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs vitkålen, sirapen samt moroten tills vitkålen blivit glansig.
- Bred ut hälften av vitkålen och löken i en ungsform och spara resten av vitkålen i en skål till senare.
- Stek färsen i stekpannan tills den börjar ta färg, tillsätt sedan soja samt salt och peppar.
- Bred ut färsen i ungsformen och lägg sedan på resten av vitkålen. Häll över grönsaksbuljong samt grädde och tillaga i ugnen ca 40 minuter.
Tips:
Servera gärna med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon.