Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 1/3 st Purjolök
  • 1 cm² Ingefära
  • 1/2 st Chili
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Salladslök
  • 1 msk Sesamfrön
  • 0,5 dl Soja (gärna tamari)
  • 0,5 dl Vatten
  • 270 g Tofu
  • ev 0,5 msk Lönnsirap
  • 0,5 msk Olja
  • Svartpeppar
  • Chiliflakes
Gör så här:
  1. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Hacka purjolöken och salladslöken. Tärna tofu och lägg på en handduk, pressa ur så mycket du kan av saften men var försiktig så bitarna inte går sönder.
  2. Hetta upp en wokpanna med olja och stek vitlök, chili, purjolöken och halva salladslöken i 1 min men låt den inte ta färg. Tillsätt tofu och stek i någon minut till.
  3. Tillsätt ingefäran, sesamfrön, soja, lönnsirap och vatten låt koka upp. Smaka av med svartpeppar och chiliflakes.
  4. Servera tofu med ris och toppa med sesamfrö och resten av salladslöken.
Tips:

Serveras med jasminris.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.