Överlägg

Sockerfri Jordnötskaka

Antal portioner: 6-8 st
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Botten

  • 130 gram Dadlar (Utan kärnor)
  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Kokos (Riven)
  • 0,5 dl Kakao
  • 0,5 dl Honung

Fyllning 1:

  • 2 dl Jordnötssmör (osötat och osaltat)
  • 3 msk Kokosolja
  • 2 msk Sötströ
  • 0,5 tsk Vaniljpulver

Fyllning 2:

  • 2 dl Jordnötssmör (osötat och osaltat)
  • 1 dl Kokosmjölk (det lite tjockare i burken)
  • 0,5 dl Kokosolja
  • 2 msk Sötströ
  • 1 msk Honung
  • 0,5 tsk Vaniljpulver

Topping:

  • Sockerfri choklad och jordnötter
Gör så här:

Botten:

  1. Mixa alla ingredienser till en smet. Olja en springform ca 20 cm stor och tryck ut degen i den.

Fyllning 1:

  1. Rör ihop alla ingredienser och bred ut ovanpå bottnen. Låt hårdna i frysen ca 5 minuter så konsistensen inte är så mjuk.

Fyllning 2:

  1. Rör ihop alla ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1.

Topping:

  1. Smält chokladen, grovhacka jordnötterna.
  2. Toppa tårtan med choklad och jordnötter.
  3. Ställ in i kylen och låt hårdna.

Tips:

Perfekt att förbereda någon dag innan den ska serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.