Antal portioner: 8 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 200 g Smör
- 4 st Ägg
- 1 dl + 1 msk Honung
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 3 st Äpplen
- 1 msk Citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160°C och smält smöret.
- Smöra en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
- Skala äpplena och skiva dem sedan i tunna skivor.
- Vänd runt äpplena i citronsaft och 1 msk honung.
- Vispa ägg och 1 dl honung till en fluffig, vit konsistens. Rör sedan i smöret lite i taget.
- Blanda alla torra ingredienser för sig och rör sakta i äggsmeten, blanda ordentligt.
- Bred smeten över botten och skapa ett mönster med äppelklyftorna som du lätt trycker ned i smeten.
- Grädda i ca 35-40 min i mitten av ugnen tills den fått en fin färg.
Tips:
Ät kakan som den är eller servera med glass eller vaniljsås.