Överlägg

Sockerfri äppelkaka

Antal portioner: 8 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 200 g Smör
  • 4 st Ägg
  • 1 dl + 1 msk Honung
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 3 st Äpplen
  • 1 msk Citronsaft
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 160°C och smält smöret.
  2. Smöra en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.
  3. Skala äpplena och skiva dem sedan i tunna skivor.
  4. Vänd runt äpplena i citronsaft och 1 msk honung.
  5. Vispa ägg och 1 dl honung till en fluffig, vit konsistens. Rör sedan i smöret lite i taget.
  6. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör sakta i äggsmeten, blanda ordentligt.
  7. Bred smeten över botten och skapa ett mönster med äppelklyftorna som du lätt trycker ned i smeten.
  8. Grädda i ca 35-40 min i mitten av ugnen tills den fått en fin färg.
Tips:

Ät kakan som den är eller servera med glass eller vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.