Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 1 st Oumph Kebab
  • 2 st Grillade paprikor
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Olivolja
  • 2 dl Risottoris
  • 1 dl Vitt vin
  • 6 dl Vatten
  • 1,5 st Grönsaksbuljongstärningar
  • 8 st Sparrisar
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Ost (Riven)
  • 1 msk Persilja
Gör så här:
  1. Koka upp 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna, blanda tills de löst upp sig.
  2. Hacka löken, paprikorna och vitlöken. Stek dem tillsammans med risottoris i olja i ett par minuter.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
    Koka ca 20 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
  4. När riset är klart tillsätt grädden och låt den koka upp.
  5. Tag av från värmen och rör i osten samt persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Stek Oumph med sparrisen så de får färg och servera med risotton.
Tips:

Går även att göra vegansk genom att använda växtbaserad grädde och ost.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.