Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 1 st Oumph Kebab
- 2 st Grillade paprikor
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Gul lök
- 1 msk Olivolja
- 2 dl Risottoris
- 1 dl Vitt vin
- 6 dl Vatten
- 1,5 st Grönsaksbuljongstärningar
- 8 st Sparrisar
- 1 dl Grädde
- 1 dl Ost (Riven)
- 1 msk Persilja
Gör så här:
- Koka upp 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna, blanda tills de löst upp sig.
- Hacka löken, paprikorna och vitlöken. Stek dem tillsammans med risottoris i olja i ett par minuter.
- Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
Koka ca 20 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten. - När riset är klart tillsätt grädden och låt den koka upp.
- Tag av från värmen och rör i osten samt persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Stek Oumph med sparrisen så de får färg och servera med risotton.
Tips:
Går även att göra vegansk genom att använda växtbaserad grädde och ost.