Råraka med bönor, ärt & jalapeñoröror

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Picklad rödlök:

  • 1 st Rödlök
  • 0,5 dl Socker
  • 1 dl Vatten
  • 0,25 dl Ättika (12%)

Bönor:

  • 2 burkar Svarta bönor à 380g
  • 0,5 msk Olivolja
  • 0,5 kruka Koriander
  • Salt & Peppar

Råraka:

  • 1,2 kg Potatis
  • Salt & Peppar
  • Smör och olivolja till stekning

Ärtröra:

  • 5 dl Gröna ärtor
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0.5 st Röd chili
  • 0.5 dl Solroskärnor
  • 2 msk Olivolja
  • 0.5 st Lime

jalapeñoröra:

  • 2 dl Cheddarost
  • 100 g Cream cheese
  • 2 msk jalapeño
  • Salt & Peppar
Gör så här:

Picklad rödlök:

  1. Koka upp vatten, ättika och socker och låt kallna.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Häll inläggningen över rödlöken och stoppa in i kylen. Låt gärna stå någon timme innan servering.

Ärtröra:

  1. Tina ärtorna.
  2. Skala och hacka vitlök och chilin.
  3. Mixa chili, vitlök, ärtor, solroskärnor, olja och pressad lime till en slät smet med en stavmixer eller blender. Häll upp i en skål.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Jalapenoröra:

  1. Riv cheddarosten och hacka jalapeño grovt.
  2. Mixa alla ingredienserna med en stavmixer eller blender. Häll upp i en skål.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Bönor:

  1. Hacka koriandern.
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

Råraka:

  1. Riv potatisen i en skål och strö över salt. Låt stå ca 5-10 minuter.
  2. Pressa ur vätskan ur potatisen och krydda med peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Forma potatisen till plättar och stek några minuter per sida, se till att de får lite yta så att de håller ihop.
  4. Servera rårakorna med de bönorna, ärtröran, jalapenoröran och pickladerödlöken
Tips:

Picka gärna rödlöken dagen innan. Det går också att förbereda rörorna och bönorna dagen innan för en snabbare måltid. De kan även stå till sig och smakerna kan utvecklas mer då.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.