Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 2 msk Sriracha
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Lönnsirap
- 2 tsk Soja
- 2 msk Tomatpuré
- 0,5 tsk Svartpeppar
- 270 g Tofu
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Blanda sriracha, lönnsirap, soja, tomatpuré och svartpeppar i en skål. Pressa i vitlöken och rör runt.
- Tärna tofu och blanda ner i marinaden, låt stå minst 10 minuter.
- Strö ut tofu på en plåt med bakplåtspapper. Spara marinaden i skålen och använda sen som sås.
- Ställ in i ugnen 25-30 minuter tills tofun fått en gyllenbrun färg och är torr.
Tips:
Låt gärna tofun dra i marinaden så länge som möjligt, gärna över natten. Servera med ris stekt broccoli och champinjoner.