Överlägg

Kalorisnål Chokladtårta

Antal portioner: 8 st
Tid: ca 1 timme
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 130/pers


Ingredienser:

Tårta:

  • 30 g PB2 powdered peanut butter + 15 g Vatten (eller osötat jordnötssmör men då skiljer sig kalorimängden)
  • 70 g Grekisk yoghurt 0% fett
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • o,5 tsk Bikarbonat
  • 0,5 tsk Salt
  • 140 g Vetemjöl
  • 50 g Kakao
  • 140 g Sötströ (eller 1,7 dl liknande sötningsmedel)
  • 170 g Vatten
  • Kokosfett till att smörja formen

Glasyr:

  • 175 g Grekisk yoghurt 0% fett
  • 2 tsk Sötströ (eller liknande sötningsmedel)
  • 2 tsk Kakao
  • 2 tsk Sockerfri chokladpuddingmix (Jag använde Jello Cook & Serve Sugar Free Chocolate Pudding Mix)
Gör så här:

Tårta:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Olja en ca 17 cm form med avtagbara kanter.
  3. Blanda PB2 med  15 g vatten och yoghurt i en skål.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ordentligt.
  5. Häll smeten i formen och släpp ner formen några gånger på bänken så luftbubblorna försvinner.
  6. Tillaga i ugnen i 25 minuter. Tillaga undertiden glasyren.
  7. Låt sedan svalna i ca 20 min.

Glasyr:

  1. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ in i kylen tills tårtan är redo.
  2. Hjälp till med en slickepott att fördela glasyren över tårtan efter att den har svalnat och dekorera den eventuellt med valfri topping.
Tips:

Dekorera gärna med frukt och bär. Servera eventuellt med vaniljkesella. Den kan gärna göras dagen innan så den får stå till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.