Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 250 g Ärtor (tinade)
- 1 st Gul lök
- 1 st Morot
- 290 g Kikärtor (kokta)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 35 g Dill (fryst)
- 1 msk Sambal oelek
- 1 tsk Salt
- 2 krm Svartpeppar
- 0,75 dl Vetemjöl
- Olivolja till stekning
Gör så här:
- Häll av kikärtorna och skölj dem i vatten. Finhacka löken, vitlöken och riv moroten grovt.
- Mixa kikärtor, vitlök, dill, sambal oelek, salt, peppar och hälften av de gröna ärtorna i en skål med stavmixer.
- Blanda i lök, morot, vetemjöl och resten av ärtorna i skålen.
- Forma smeten till 8 biffar och stek på medelhög värme ca 7 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg och håller ihop.
Tips:
Serveras med potatismos, pressgurka och rårörda lingon