Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 250 g Ärtor (tinade)
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Morot
  • 290 g Kikärtor (kokta)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 35 g Dill (fryst)
  • 1 msk Sambal oelek
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 0,75 dl Vetemjöl
  • Olivolja till stekning
Gör så här:
  1. Häll av kikärtorna och skölj dem i vatten. Finhacka löken, vitlöken och riv moroten grovt.
  2. Mixa kikärtor, vitlök, dill, sambal oelek, salt, peppar och hälften av de gröna ärtorna i en skål med stavmixer.
  3. Blanda i lök, morot, vetemjöl och resten av ärtorna i skålen.
  4. Forma smeten till 8 biffar och stek på medelhög värme ca 7 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg och håller ihop.
Tips:

Serveras med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.