Gnocchi med ungsgrönsaker och bejkon

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 790/portion


Ingredienser:
  • 115 g Bejkon
  • 500 g Färsk gnocchi
  • Salt & peppar
  • ca 1 msk Olivolja
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika
  • 1 st Rödlök
  • 0,5 tsk Timjan
  • 0,5 tsk Oregano
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna zucchini och paprika, skär rödlöken i klyftor.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsform och tillsätt ca 1 msk olja samt kryddorna, ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Strimla bejkonet och stek det knaprigt i olja. Häll över bejkonet på en tallrik.
  5. Fräs gnocchin ca 3 min i olja, tills gnocchin är gyllenbrun. Krydda med en nypa salt och peppar.
  6. Lägg upp den stekta gnocchin på ett fat, strö över bacon och grönsakerna.
Tips:

Tänk på att köpa vegansk gnocchi om du vill ha rätten vegansk. Serveras med tomatsås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.