Överlägg

Crêpes med räkröra

Antal portioner: 8 st
Tid: ca 70 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Pannkaka:

  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 6 dl Mjölk
  • 3 Ägg
  • 0,5 tsk Salt
  • 25 g Smör

Fyllning:

  • 200 g Räkor
  • 0,5 kruka Gräslök
  • 80 g Röd stenbitsrom
  • 2,5 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Majonnäs
  • Salt & peppar
  • Vitpeppar
Gör så här:
  1. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Låt smeten svälla ca 15 min.
  2. Smält smör och rör ner i smeten. Grädda pannkakorna på medelvärme i stekpannan. Låt pannkakorna svalna.
  3. Vispa grädden och blanda med majonnäs, räkor och stenbitsrom. Klipp i gräslöken och smaka av med salt, peppar och vitpeppar.
  4. Servera pannkakorna kalla med räkröran.
Tips:

Pannkakorna går att förbereda dagen innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.