Antal portioner: 8 st
Tid: ca 70 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Pannkaka:
- 2,5 dl Vetemjöl
- 6 dl Mjölk
- 3 Ägg
- 0,5 tsk Salt
- 25 g Smör
Fyllning:
- 200 g Räkor
- 0,5 kruka Gräslök
- 80 g Röd stenbitsrom
- 2,5 dl Vispgrädde
- 0,5 dl Majonnäs
- Salt & peppar
- Vitpeppar
Gör så här:
- Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Låt smeten svälla ca 15 min.
- Smält smör och rör ner i smeten. Grädda pannkakorna på medelvärme i stekpannan. Låt pannkakorna svalna.
- Vispa grädden och blanda med majonnäs, räkor och stenbitsrom. Klipp i gräslöken och smaka av med salt, peppar och vitpeppar.
- Servera pannkakorna kalla med räkröran.
Tips:
Pannkakorna går att förbereda dagen innan.