Överlägg

Sockerfri kladdkaka på kokos och mandelmjöl

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 100 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Sötströ
  • 4 msk Kakao
  • 5 msk Kaffe (Testa gärna smaksatt kaffe)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 krm Flingsalt
  • 50 g Kokosmjöl
  • 50 g Mandelmjöl
  • Ev 0,25 dl Pumpafrön
Gör så här:
  1. Sätt ugnen 175°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Smält smöret i micron i en skål och blanda i kaffe samt ägg.
  4. Rör sedan ihop de torra och blöta ingredienserna. Rör ner lite extra kaffe om smeten ser för torr ut.
  5. Lägg i portionsskålar eller i en liten ungsform.
  6. Tillaga i ugnen i 9-12 min.
  7. Låt svalna i kylen i ca 10 minuter.
  8. Rosta ev Pumpafrön och toppa kladdkakan med.
Tips:

Servera med hallon eller blåbär och vanilj eller hallon kvarg. Byt ut smör till Bregott mindre för ett smalare alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.