Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 100 g Smör
- 2 st Ägg
- 1 dl Sötströ
- 4 msk Kakao
- 5 msk Kaffe (Testa gärna smaksatt kaffe)
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 2 krm Flingsalt
- 50 g Kokosmjöl
- 50 g Mandelmjöl
- Ev 0,25 dl Pumpafrön
Gör så här:
- Sätt ugnen 175°.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Smält smöret i micron i en skål och blanda i kaffe samt ägg.
- Rör sedan ihop de torra och blöta ingredienserna. Rör ner lite extra kaffe om smeten ser för torr ut.
- Lägg i portionsskålar eller i en liten ungsform.
- Tillaga i ugnen i 9-12 min.
- Låt svalna i kylen i ca 10 minuter.
- Rosta ev Pumpafrön och toppa kladdkakan med.
Tips:
Servera med hallon eller blåbär och vanilj eller hallon kvarg. Byt ut smör till Bregott mindre för ett smalare alternativ.