Överlägg

Rotfruktssoppa

Antal portioner: 8 Portioner
Tid: 30 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 3 st Morötter
  • 0,5 st Kålrot
  • 1 st Palsternacka
  • 5-6 st Potatisar
  • 1 st Gul lök
  • 2,5 dl Vitkål (Strimlad)
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 4,5 st Buljongtärningar
  • 2,3 l Vatten
  • Örtsalt
  • Salt & Peppar
  • Gräslök
  • Olja till stekning
Gör så här:
  1. Strimla vitkålen, finhacka vitlöken samt gräslöken och tärna resten av rotfrukterna.
  2. Fräs allt utom gräslöken i en stor kastrull med lite olja tills de börjar få lite färg.
  3. Tillsätt vattnet samt buljongtärningarna och koka tills rotfrukterna är mjuka ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.
  4. Toppa med Gräslöken.
Tips:

Servera med en brödskiva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.