Antal portioner: 6 st
Tid: ca 75 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Pannkaka:

  • 125 g Smör
  • 2,5 dl Vetemjöl
  • 3 dl Vatten
  • 3 Ägg
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 krm Vitpeppar

Fyllning:

  • 200 g Räkor (skalade)
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2-3 msk Dill (färsk)
  • 1 dl Majonnäs
  • Salt & Peppar
Gör så här:

Pannkaka:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och vispa hela tiden i 3 minuter på medelvärme.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och rör om tills smeten svalnat lite. Tillsätt äggen, ett i taget och krydda.
  4. Klä en långpannan med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 7- 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 grader och grädda i ytterligare 10 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.

Fyllning:

  1. Vispa grädden hårt och tillsätt majonnäs, räkor, hackad dill och krydda efter smak.
  2. Bred fyllningen på pannkakan när den svalnat och rulla ihop till en rulltårta och låt vila i minst 10 minuter innan uppskärning.
Tips:

God rulle som passar såväl till jul, påsk eller studenten.
Går att förbereda dagen innan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.