Antal portioner: 6 st
Tid: ca 75 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Pannkaka:
- 125 g Smör
- 2,5 dl Vetemjöl
- 3 dl Vatten
- 3 Ägg
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 krm Vitpeppar
Fyllning:
- 200 g Räkor (skalade)
- 2 dl Vispgrädde
- 2-3 msk Dill (färsk)
- 1 dl Majonnäs
- Salt & Peppar
Gör så här:
Pannkaka:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, vispa till en jämn smet. Tillsätt vattnet och vispa hela tiden i 3 minuter på medelvärme.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör om tills smeten svalnat lite. Tillsätt äggen, ett i taget och krydda.
- Klä en långpannan med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 7- 10 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 grader och grädda i ytterligare 10 minuter. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna.
Fyllning:
- Vispa grädden hårt och tillsätt majonnäs, räkor, hackad dill och krydda efter smak.
- Bred fyllningen på pannkakan när den svalnat och rulla ihop till en rulltårta och låt vila i minst 10 minuter innan uppskärning.
Tips:
God rulle som passar såväl till jul, påsk eller studenten.
Går att förbereda dagen innan.