Antal portioner: 20 st
Tid: ca 100 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Deg:

  • 13-14 dl Vetemjöl
  • 50 g Jäst
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 dl Socker
  • 150 g Smör
  • 5 dl Mjölk

Fyllning:

  • 1,5 dl Socker
  • 125 g Smör (rumstempererat)
  • 0,5 dl Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 100 g Mörk choklad

Topping:

  • 1 Ägg
  • 1 dl Pärlsocker
Gör så här:
  1. Smält smöret till degen, häll i mjölk och värm till 37 grader (kroppstemperatur)
  2. Smula jäst och rör ihop med socker i en bunke. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en deg.
  4. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Dela degen i 2 bitar och kavla ut den på en mjölad bänk i 40 cm plattor (lika stora som en bakplåt) 1 cm tjocka.
  6. Blanda allt till fyllningen utom chokladen. Bred ut den över degen. Hacka chokladen och strö över.
  7. Rulla ihop degen och skär i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg på en plåt och låt jäsa i 30 minuter under duk.
  8. Sätt ugnen på 200 grader. När bullarna jäst klart pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i ugnen 10-15 minuter (tills de fått fin färg)

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.