Överlägg

Vegansk chiligryta

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 25 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:

  • 2 st Vitlöksklyfta
  • 1-2 st Röd chili
  • 1 st Rödlök
  • 2 burkar Bönmix à 380 g
  • 1-2 st Paprika
  • 1,5 msk Balsamvinäger
  • 390 g Krossade tomater
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 dl Chilisås
  • 1 dl Vatten
  • 0,5 tsk Paprikapulver
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • Olivolja
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Finhacka vitlök, rödlök och chili.
  2. Stek vitlök, chili och rödlök tills de börjar få färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, balsamvinäger och vatten. Låt puttra ca 15 minuter.
  4. Blanda i bönor, paprika och kryddor, låt puttra i 5 min till.
Tips:

Servera med ris eller bröd och gräddfil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.