Överlägg

Kantarell & Västerbottenpaj

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 80 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Paj:

  • 3,5 dl Vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 1 st Äggula
  • 1 msk Olivolja
  • 3 msk Vatten (kallt)

Fyllning:

  • 1 st Gul lök
  • ca 200 g Kantareller
  • 150 g Västerbottenost (riven)
  • 3 msk Gräslök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Crème fraiche
  • Smör till stekning
  • Salt & peppar
Gör så här:

Paj:

  1. Blanda alla ingredienser utom vattnet i en bunke och knåda ihop, när degen börjar bli grynig tillsätt vattnet och knåda till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10-15 minuter på 175 grader.

Fyllning:

  1. Finhacka lök, vitlök och gräslöken. Grovhacka kantarellerna.
  2. Fräs löken och vitlöken i smöret tills den blir glansig utan att ta färg, tillsätt kantarellerna och låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt & peppar. Fördela kantarellblandningen i pajbotten.
  3. Vispa ägget i en bunke och tillsätt crème fraiche. Blanda väl och smaka av med salt & peppar. Häll äggstanningen över pajen, strö över gräslöken och osten.
  4. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.