Överlägg

Wok med chili & vitlöksräkor

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Röd chili
  • 500 g Räkor med skal
  • 1 st Ägg
  • 200 g Broccoli
  • 1 st Paprika
  • 1 st Gul lök
  • 0,5 st Purjolök
  • 1 st Morot
  • ca 200 g Pak choi
  • ca 200 g Bambuskott
  • ca 200 g Böngroddar
  • Rapsolja till stekning
  • Cashewnötter
  • 1 msk Soja
Gör så här:
  1. Skala räkorna, löken, vitlöken och moroten. Kärna ur paprikan och chili. Låt bambuskotten och böngroddarna rinna av ordentligt, pressa ur set sista vattnet.
  2. Finhacka vitlöken och chili. Klyfta löken och strimla moroten, paprikan, purjolöken och Pak choi. Dela broccolin i mindre bitar.
  3. Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna. Ha i alla grönsaker och ägget försiktigt så det inte skvätter upp olja. Stek snabbt i ca 3-5 minuter tills grönsakerna börja ta färg. När grönsakerna är klara tillsätt soja och rör runt. Häll upp allt i en skål.
  4. Hetta upp olja på hög värme i wokpanna igen. Tillsätt chili, vitlöken och räkorna. Stek snabbt ca 30 sekunder, räkorna ska endast bli varma. Häll upp räkorna i skålen med grönsaker.
  5. Servera woken med rostade cashewnötter och soja.
Tips:

För att grönsakerna ska bli krispiga måste pannan vara riktigt het. Om pannan är för sval kommer grönsakerna att släppa vätska och koka i stället för att stekas. Gör gärna egna rostade cashewnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.