Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Röd chili
- 500 g Räkor med skal
- 1 st Ägg
- 200 g Broccoli
- 1 st Paprika
- 1 st Gul lök
- 0,5 st Purjolök
- 1 st Morot
- ca 200 g Pak choi
- ca 200 g Bambuskott
- ca 200 g Böngroddar
- Rapsolja till stekning
- Cashewnötter
- 1 msk Soja
Gör så här:
- Skala räkorna, löken, vitlöken och moroten. Kärna ur paprikan och chili. Låt bambuskotten och böngroddarna rinna av ordentligt, pressa ur set sista vattnet.
- Finhacka vitlöken och chili. Klyfta löken och strimla moroten, paprikan, purjolöken och Pak choi. Dela broccolin i mindre bitar.
- Hetta upp oljan på hög värme i en wokpanna. Ha i alla grönsaker och ägget försiktigt så det inte skvätter upp olja. Stek snabbt i ca 3-5 minuter tills grönsakerna börja ta färg. När grönsakerna är klara tillsätt soja och rör runt. Häll upp allt i en skål.
- Hetta upp olja på hög värme i wokpanna igen. Tillsätt chili, vitlöken och räkorna. Stek snabbt ca 30 sekunder, räkorna ska endast bli varma. Häll upp räkorna i skålen med grönsaker.
- Servera woken med rostade cashewnötter och soja.
Tips:
För att grönsakerna ska bli krispiga måste pannan vara riktigt het. Om pannan är för sval kommer grönsakerna att släppa vätska och koka i stället för att stekas. Gör gärna egna rostade cashewnötter.