Vegetarisk kålpudding

Ingredienser:
  • 0,5 st Vitkålshuvud
  • 2 msk Ljus sirap
  • 300 g Vegetarisk färs
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Soja (japansk)
  • 3 dl Matlagningsgrädde
  • 1 st Morot
  • 1 Gul lök
  • 1,5 msk Grönsaksfond
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Strimla vitkålen, hacka löken och riv moroten .
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs vitkålen, sirapen samt moroten tills vitkålen blivit glansig.
  4. Bred ut hälften av vitkålen och löken i en ungsform och spara resten av vitkålen i en skål till senare.
  5. Stek färsen i stekpannan tills den börjar ta färg, tillsätt sedan soja samt salt och peppar.
  6. Bred ut färsen i ungsformen och lägg sedan på resten av vitkålen. Häll över grönsaksbuljong samt grädde och tillaga i ugnen ca 40 minuter.
Tips:

Servera gärna med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.