Vegetarisk gulaschsoppa

8.1.lätt

Ingredienser:
  • 2 st Gula lökar
  • 150 g Majs
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Paprikapulver
  • 1 tsk Kummin (mald)
  • 1 msk Persilja
  • 3 st Paprika (röd, gul & grön)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 dl Röda linser (okokta)
  • 1 msk Sambal oelek
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Morötter
  • 100 g Palsternacka
  • 100 g Rotselleri
  • 4 st Potatisar
  • 1,5 l Vatten
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk Citronsaft
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Skala och hacka lökarna och vitlöken.
  2. Skala och tärna morot, palsternacka, selleri, paprika och potatis.
  3. Fräs alla grönsakerna med olja i en kastrull tills de blivit mjuka och löken tagit färg.
  4. Tillsätt kryddorna, buljong, vatten, tomatpuré, sambal oelek, citronsaft och linserna
  5. Låt koka upp och låt sedan soppan småsjuda i 50 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips:

Serveras med bröd

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.