Tonfiskpasta med kapris

4.20.lätt

Ingredienser:
  • 4  portioner Spagetti
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Tomatpuré
  • 50 g Kapris
  • 1 dl Russin
  • 2 tsk Oregano (torkad)
  • 1 tsk Chili flakes
  • 1 tsk Honung
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 burk Tonfisk i vatten
  • 100 g Parmesanost (riven)
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Pinjenötter
Gör så här:
  1. Koka spagetti enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Häll av vattnet från tonfisken och kaprisen.
  3. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull 1-2 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Blanda ner kapris, russin, oregano, chili flakes, salt, honung, krossade tomater och vatten. Låt puttra i 5 minuter.
  5. Blanda ner tonfisk och låt puttra 1 minut till.
  6. Häll av vattnet från spagettin och blanda i tonfisksåsen tillsammans med den rivna parmesanen.
  7. Toppa pastan med pinjenötter.
Tips:

Serveras med en sallad.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.