Överlägg

Tomatsås

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 80/portion


Ingredienser:
  • 0,5 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Olivolja
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 0,5 tsk Torkad oregano
  • 400 g Krossade tomater
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 1 st Citron
  • Ev några blad basilika
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs löken i olja utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 15 sekunder.
  4. Tillsätt krossade tomater och buljong, låt såsen småputtra under lock ca 10 min.
  5. Riv skalet från citronen och hacka basilika. Blanda ner i såsen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
Tips:

Passar bra till pizza eller pasta.

4 svar på “Tomatsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.