Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 80/portion
Ingredienser:
- 0,5 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Olivolja
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Balsamvinäger
- 0,5 tsk Torkad oregano
- 400 g Krossade tomater
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- 1 st Citron
- Ev några blad basilika
- Salt & peppar
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök.
- Fräs löken i olja utan att den tar färg.
- Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 15 sekunder.
- Tillsätt krossade tomater och buljong, låt såsen småputtra under lock ca 10 min.
- Riv skalet från citronen och hacka basilika. Blanda ner i såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Passar bra till pizza eller pasta.
4 svar på “Tomatsås”