Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 2 dl Sushiris
- 2 dl Vatten
- 2 st Noriark
- 5 st Crabstick
- 1 st Avokado
- 0,3 st Gurka
- 2 msk Risvinäger
- 1 tsk Socker
Gör så här:
- Skölj och koka riset enligt förpackningen, tillsätt sedan risvinäger och socker. Skär avokado och gurka i stavar.
- Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en bit plastfilm, och på den ett noriark med blanka sidan nedåt.
- Bred ut ett cm-tjockt lager men lämna 2 cm längst ner och 3-4 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
- Lägg på crabstick, avokado och gurka i en rand längst ner på rulken.
- Rulla försiktigt så inte arket går sönder, men tryck ändå till så riset packad ihop. Försök att hålla emot så att fyllningen inte faller fram.
- Pressa ihop rullen och håll den så en liten stund. Fukta kanten med vatten och rulla ihop hela rullen. Linda in i plastfolie och lägg kallt till servering.
- Skär rullarna i 1-2 cm breda skivor.
Tips:
Serveras med soya och wasabi.