Antal portioner: 4 st
Tid: ca 85 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Pajdeg:
- 3 dl Vetemjöl
- 125 g Smör
- 3 msk Vatten
Fyllning:
- ca 400 g Bladspenat (fryst)
- 1 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Paprika
- 200 g Fetaost
- 2 st Tomater
- ev 100 g Soltorkade tomater
Äggstanning:
- 3 dl Mjölk
- 3 st Ägg
- 200 g Ost (riven)
- Salt & peppar
- 1 tsk Oregano (torkad)
Gör så här:
- Tina bladspenaten och sätt ugnen på 200 g.
- Skär smöret i bitar, och arbeta samman med mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg.
- Tryck ut degen i en smord pajform, nagga med en gaffel och låt den sedan vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
- Krama vattnet ur spenaten ordentligt och fördela den i pajskalet. Salta och peppra.
- Hacka löken, skär paprikan i bitar. Stek grönsakerna mjuka, pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Lägg grönsakerna på spenaten i formen och smula fetaosten i bitar över grönsakerna.
- Skiva tomaterna och fördela dem på pajen.
- Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano. Tillsätt osten och häll äggstanningen över pajen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30-35 minuter tills den fått en fin färg.
Tips:
Serveras med en sallad