Rotfruktspuré

4.25.lätt

Ingredienser:
  • 3 st Morötter
  • 3 st Potatisar
  • 1 Palsternacka
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 msk Hackad persilja
Gör så här:
  1. Skala potatisen, palsternackan och morötterna.
  2. Dela potatisen, palsternackan och morötterna i tärningsstora bitar.
  3. Koka sedan morötterna, palsternackan och potatisen på medelhög värme tills de är mjuka i ca 15 minuter.
  4. Lägg moroten, palsternackan, potatisen, 0,5 dl av kokvattnet, oljan och persiljan i en mixer och kör tills allt blir en slät purè.
Tips:

I detta recept är en portion ca 125 g.  Maten går att förvaras i kylen i 2 dagar därefter rekommenderar jag att frysa in den. Använd gärna isformar när du fryser in den för att enkelt kunna tina upp en lagom stor portion.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.