Rödbetspaj

4.50.medel

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 g Smör (rumstempererat)
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Potatismjöl
  • 1 msk Vatten

Fyllning:

  • 500 g Rödbetor (Färdigkokta)
  • 150 g Fetaost
  • 2 dl Matyoghurt
  • 1 st Ägg
  • 0,5 msk Honung
  • 0,5 tsk Torkad timjan
  • 0,5 tsk Svartpeppar
  • 0,25 tsk Salt
  • 0,5 krukor Basilika
  • 100 g Riven ost
Gör så här:

Pajdeg:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och knåda till en deg.
  3. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten och nagga den med en gaffel.
  4. Förgrädda i ugnen ca 10 minuter.

Fyllning:

  1. Skiva rödbetorna och fördela dem i botten av pajformen.
  2. Smula sönder fetaosten, hackad basilika och blanda med yoghurt, ägg, honung samt kryddor till en röra. Häll blandningen över rödbetorna.
  3. Strö över riven ost och grädda pajen ca 30 min.
Tips:

Serveras med en grönsallad

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.