Antal portioner: 6 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 1,25 l Vatten
- 4 msk Grönsaksfond (alt 2 st Grönsaksbuljongtärningar)
- 0,5 Purjolök
- 4 msk Smör
- 4 dl Risottoris
- 1 dl Vitt vin
- 500 g Kantareller
- 1 tsk Salt
- 1 krm Peppar
- 200 g Parmesanost
- Timjan (Färsk)
Gör så här:
- Koka upp vatten och fond i en kastrull.
- Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
- Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
- Koka ca 20 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
- Stek kantarellerna i resten av smöret i en stekpanna tills all vätska har kokat bort. krydda med salt och peppar.
- Blanda ner svamp och parmesan i riset. Garnera med timjan.
Tips:
Serveras med en skiva bröd