Överlägg

Risotto med kantareller & parmesanost

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 1,25 l Vatten
  • 4 msk Grönsaksfond (alt 2 st Grönsaksbuljongtärningar)
  • 0,5 Purjolök
  • 4 msk Smör
  • 4 dl Risottoris
  • 1 dl Vitt vin
  • 500 g Kantareller
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Peppar
  • 200 g Parmesanost
  • Timjan (Färsk)
Gör så här:
  1. Koka upp vatten och fond i en kastrull.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
  4. Koka ca 20 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
  5. Stek kantarellerna i resten av smöret i en stekpanna tills all vätska har kokat bort. krydda med salt och peppar.
  6. Blanda ner svamp och parmesan i riset. Garnera med timjan.
Tips:

Serveras med en skiva bröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.