Risotto med champinjoner och mozzarella

4.30.medel

Ingredienser:
  • 8 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 msk Schalottenlökfond
  • 1 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 dl Risottoris
  • 2 dl Vitt vin
  • 250 g Champinjoner
  • 50 g Parmesanost
  • 4 bitar Soltorkad tomat
  • 50 g Mozzarella
  • 1 msk Basilika (hackad och färsk)
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
Gör så här:
  1. Koka upp vatten, buljong och fond i en kastrull.
  2. Finhacka basilika, löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
  4. Koka ca 18 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
  5. Grovhacka svampen, mozzarella, och soltorkade tomater. Stek svampen i  olja tills den fått fin färg, ha sedan ner soltorkade tomater och låt de bli varma.  krydda med salt och peppar.
  6. Blanda ner svampen, basilikan och osten i riset.
Tips:

Serveras med en skiva bröd

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.