Överlägg

Picklad gul lök

Antal portioner: 800 ml
Tid: ca 70 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 4 st Gula lökar
  • 1 dl Ättiksprit 12%
  • 2 dl Socker
  • 3,5 dl Vatten
  • 2 krm Salt
  • 1 tsk Vitpeppar
Gör så här:
  1. Koka upp ättiksprit, socker, vatten, salt samt vitpeppar i en stor kastrull.
  2. Skala löken och skär den i ca 0,5 cm klyftor.
  3. Lägg i löken i ättikslagen och koka den på medelvärme i ca 20 minuter tills den är nästan genomskinlig.
  4. Lägg in löken i 1-2 glasburkar och sätt på lock. Se till att lagen täcker. Blanda annars lite extra lag av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
  5. Låt löken svalna. När löken har kallnat så går det att servera löken men den är godast dagen efter.
Tips:

Satsen ger 800 ml inlagd lök. Löken håller flera veckor vid oöppnad burk om man förvarar den mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kyl.
Passar bra till hamburgare och vegobullar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.