Antal portioner: 800 ml
Tid: ca 70 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 4 st Gula lökar
- 1 dl Ättiksprit 12%
- 2 dl Socker
- 3,5 dl Vatten
- 2 krm Salt
- 1 tsk Vitpeppar
Gör så här:
- Koka upp ättiksprit, socker, vatten, salt samt vitpeppar i en stor kastrull.
- Skala löken och skär den i ca 0,5 cm klyftor.
- Lägg i löken i ättikslagen och koka den på medelvärme i ca 20 minuter tills den är nästan genomskinlig.
- Lägg in löken i 1-2 glasburkar och sätt på lock. Se till att lagen täcker. Blanda annars lite extra lag av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten.
- Låt löken svalna. När löken har kallnat så går det att servera löken men den är godast dagen efter.
Tips:
Satsen ger 800 ml inlagd lök. Löken håller flera veckor vid oöppnad burk om man förvarar den mörkt och svalt. Öppnad burk förvaras i kyl.
Passar bra till hamburgare och vegobullar