Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
Palak paneer:
- 250 g Halloumi
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Ingefära
- 2 st Chili
- 450 g Bladspenat (fryst)
- 2 dl Matlagningsgrädde
- 2 msk Senapsfrön
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 2 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 msk Råsocker
- 1-2 tsk Gurkmeja
- Olivolja
Gurkraita:
- 0,5 st Gurka
- 3 dl Yoghurt (10% fetthalt)
- 1 tsk Salt
Mangorelish:
- 1 st Gul lök
- 300 g Mango
- 1 paket Physalis
- 1 st Lime
- 1 st Chili
- 1 msk Florsocker
Gör så här:
Palak paneer:
- Tina spenaten. Skiva halloumiost och stek tills den fått en fin stekyta.
- Finhacka vitlök, chili, gul lök och riv ingefäran.
- Fräs löken i olivolja tills den blivit mjuk men inte fått färg. Ha i vitlök, ingefära och chili och låt fräsa ca 2 minuter till.
- Blanda ner bladspenat, matlagningsgrädde och senapsfrön, låt puttra ca 5 minuter.
- Ha i vinäger, salt, svartpeppar samt råsocker och färgsätt sedan med gurkmeja.
- Blanda i den stekta halloumin innan servering.
Gurkraita:
- Skala, kärna ur och hacka gurkan.
- Blanda yoghurt salt och gurka till en röra
Mangorelish:
- Finhacka löken och chili. Tärna mango och dela physalisen på mitten.
- Rör samman allt med florsocker och saften från limefrukten..
Tips:
Serveras med ris.