Grönsakspaj med halloumi

Ingredienser:
  • 150 g Västerbottenost
  • 125 g Mozzarella
  • 3 st Ägg
  • 150 g Majs
  • 4 st Champinjoner
  • 1 st Morot
  • 200 g Halloumi
  • 250 g Broccoli (färsk)
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Gul lök
  • 3 dl Vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 0,5 tsk Salt
  • 5 msk Vatten
  • Peppar
Gör så här:
  1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke och knåda ihop, när degen börjar bli grynig tillsätt vattnet och knåda till en smidig deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 8 minuter på 200 grader.
  3. Riv mozzarella och västerbottenost. Hacka paprika, lök, champinjoner, halloumi och broccoli i den storlek du önskar.
  4. Koka broccolin ca 5-10 min till den är mjuk. Häll av vattnet.
  5. Stek halloumi och morot tills halloumin börjar få färg. Tillsätt resten av grönsakerna och stek ca 5 min till, smaka av med peppar.
  6. Vispa ihop 2/3 delar av osten, ägg och mjölk i en bunke.
  7. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över äggblandningen, toppa med resten av osten.
  8. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter.
Tips:

Serveras med en sallad

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.