Fisksoppa

Ingredienser:
  • 200 g Torskblock
  • 3 st Laxfiléer
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Pressad citron
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • ca 150 g Räkor (i lake)
  • ca 500 g Outspädd tomatsoppa
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1,5 dl Vatten
  • 1 dl Dill
  • Ev 1 st Fiskbuljongtärning
  • Smör till stekning
  • Salt & vitpeppar
Gör så här:
  1. Skär fisken i tärningsstora bitar.
  2. Hacka lök, och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en kastrull.
  3. Häll på vatten, crème fraiche , grädde och koka upp. Häll på tomatsoppan samt ev buljongtärning och låt sjuda på svag värme i ca 20-30 min
  4. Lägg i fisken och låt sjuda i  tills klar ca 5-10 minuter. smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka dill och ha i soppan. avsluta med citron och räkor som du bara låter bli varma.

     

Tips:

Gör gärna basen dagen innan så den får stå och dra till sig. Sen värmer du soppan med fisken dagen efter.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.