Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 200 g Räkor
- 400 g Torskfilé
- 400 g Laxfilé
- 3 st Morötter
- 0,5 st Purjolök
- 7 st Potatisar
- 1 l Vatten
- 1 st Fiskbuljongtärning
- 5 dl Crème fraiche eller grädde
- 50 g Smör
- 0,5 dl Dill
- 0,5 dl Gräslök
- 1 msk Citron (pressad)
- 2 krm Salt
- 1 krm Vitpeppar
Gör så här:
- Koka upp vattnet.
- Skala och skär potatisen i ca 3×3 cm bitar, koka den i vattnet med fiskbuljongtärningen ca 20 minuter.
- Strimla purjolöken samt skala och riv moroten.
- Fräs purjolöken och moroten på låg värme i en kastrull i smöret i 15 minuter medan potatisen kokar under tiden.
- Skär fisken i 3×3 cm tärningar och skala räkorna
- Hacka dill och gräslök.
- Tillsätt den frästa purjolöken samt moroten till potatisen och koka upp.
- Tillsätt fisken och koka upp, sjud sedan på svag värme ca 5 minuter.
- Blanda i crème fraiche eller grädde i soppan och värm upp.
- Smaka av fisksoppan med dill, gräslök, citron, salt och peppar.
Tips:
Serveras med bröd