Överlägg

Fisksoppa med potatis

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 200 g Räkor
  • 400 g Torskfilé
  • 400 g Laxfilé
  • 3 st Morötter
  • 0,5 st Purjolök
  • 7 st Potatisar
  • 1 l Vatten
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 5 dl Crème fraiche eller grädde
  • 50 g Smör
  • 0,5 dl Dill
  • 0,5 dl Gräslök
  • 1 msk Citron (pressad)
  • 2 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar
Gör så här:
  1. Koka upp vattnet.
  2. Skala och skär potatisen i ca 3×3 cm bitar, koka den i vattnet med fiskbuljongtärningen ca 20 minuter.
  3. Strimla purjolöken samt skala och riv moroten.
  4. Fräs purjolöken och moroten på låg värme i en kastrull i smöret i 15 minuter medan potatisen kokar under tiden.
  5. Skär fisken i 3×3 cm tärningar och skala räkorna
  6. Hacka dill och gräslök.
  7. Tillsätt den frästa purjolöken samt moroten till potatisen och koka upp.
  8. Tillsätt fisken och koka upp, sjud sedan på svag värme ca 5 minuter.
  9. Blanda i crème fraiche eller grädde i soppan och värm upp.
  10. Smaka av fisksoppan med dill, gräslök, citron, salt och peppar.
Tips:

Serveras med bröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.