Överlägg

Fiskgratäng smögen

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 4-5 st Fiskfiléer (blanda gärna torsk och lax)
  • 2 paket Blå band smögensås
  • Matlagningsgrädde
  • Mjölk
  • 4-5 st Ägg
  • 150 g Ost
  • Persilja (fryst eller färsk)
  • Dill (färsk)
  • 1,5 msk Hummerfond el fiskfond
  • 1 tsk Citronpeppar
  • Ca 150 g Räkor fryst el i lake
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225g.
  2. Koka äggen hårdkokta och gravhacka dem.
  3. Hacka dill och persilja samt riv osten.
  4. Lägg fisk, citronpeppar och persilja i en ungsform och tillaga i ca 20 minuter.
  5. Gör skagensås enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt fond samt 0,5 dl grädde och 0,5 dl mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt skagensås på fisken och strö över dillen, lägg sedan på ägg, tinade räkor och sist osten.
  7. Tillaga ugn tills osten fått en fin färg.
Tips:

Serveras med ris eller potatis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.