Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 4-5 st Fiskfiléer (blanda gärna torsk och lax)
- 2 paket Blå band smögensås
- Matlagningsgrädde
- Mjölk
- 4-5 st Ägg
- 150 g Ost
- Persilja (fryst eller färsk)
- Dill (färsk)
- 1,5 msk Hummerfond el fiskfond
- 1 tsk Citronpeppar
- Ca 150 g Räkor fryst el i lake
- Salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225g.
- Koka äggen hårdkokta och gravhacka dem.
- Hacka dill och persilja samt riv osten.
- Lägg fisk, citronpeppar och persilja i en ungsform och tillaga i ca 20 minuter.
- Gör skagensås enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt fond samt 0,5 dl grädde och 0,5 dl mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt skagensås på fisken och strö över dillen, lägg sedan på ägg, tinade räkor och sist osten.
- Tillaga ugn tills osten fått en fin färg.
Tips:
Serveras med ris eller potatis.