Fiskgratäng med fänkål

Ingredienser:
  • 600 g Torskfilé
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 st Morot
  • 0,5 Purjolök
  • 250 g Fänkål
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • 0,5 msk Majsstärkelse
  • 2 dl Riven ost
  • 1 msk Pressad citron
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala moroten. Skiva morot, purjolök och fänkål tunt.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  4. Vispa och koka upp crème fraiche, citron, grädde och mjöl i en kastrull. Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min.
  5. Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
Tips:

Serveras med ris eller pressad potatis

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.