Överlägg

Citronsås

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 5 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 dl Vatten
  • 4 msk Fiskfond (alt 2,5 st Fiskbuljongtärningar)
  • 2 msk Pressad citron
  • 1 msk Vetemjöl
  • Salt & Peppar
  • Ev 1-2 msk Vitt vin
Gör så här:
  1. Vispa ihop mjölet med lite vatten i en kastrull på medelvärme. Tillsätt sedan lite vattnet i taget under omrörning.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt småputtra i ca 3 minuter under omrörning.
  3. Salta och peppra efter smak.
Tips:

Passar till fisk. Byt ut till lätt creme fraiche för ett kalaorisnålare alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.